Biff Rydberg

Detta receptet är "stulet" från "lill-Uffe" som en gång i tiden drev Blomstermåla. Eftersom denna rätt är mycket populär bland herrar så är mängderna anpassade efter detta ändamål.


Foto: Ulf T.


4 pers

Tid: 60 minuter

 

800 g ryggbiff eller oxfilé (en riktigt mör ryggbiff är oftast gott nog)

8 stora potatisar

2 stora gula lökar

2,5 dl crème fraîche

1 knippe persilja

2 msk Nisses eller Johnnys senap (sötstark)

4 äggulor

4 mindre saltgurkor

1 msk mörk sirap

1 msk ox- eller kalvbuljong

 

1. Hacka löken och fräs den i smör i en kastrull.

2. Tillsätt 1 msk buljong och sirapen. Låt puttra tills servering ska ske. Eventuellt kan man tillsätta lite vatten så det inte bränns vid.

3. Skala och tärna potatis och stek samt krydda med salt och peppar.

4. Blanda crème fraîchen med senap (ha ev. i riven pepparrot)

5. Skär gurkorna på längden och hacka persiljan.

6. Separera äggulan från vitan och behåll gulan i skalhalvan.  
7. Skär köttet i lagom stora bitar och stek sedan i smör. Salta och peppra.  
8. Servera köttet på potatisen, gurkan, löken och garnera med äggulan och persiljan.

Avnjut med ett gott rött vin!


Kommentarer
Postat av: Nils Carlsson

Bra recept - men servera gärna äggulan i ett snapsglas

2012-03-21 @ 11:39:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0