Marulksmedaljonger med bönsallad och rödvinssmör

4 personer
8 hg marulksfile
1 paket haricot verts
1 ask med böngroddar
1-2 broccoli och ansa ur fina buketter
salt och peppar
Dragonvinägrett
1 schalottenlök
1 msk dijonsenap
1/2 dl finhackad dragon
1 dl olja
salt och peppar
Rödvinssmör
100 g rumstempererat smör
2 rödlökar
2 dl rött vin
worcestershiresås
salt och peppar
1. Börja med rödvinssmöret. Hacka rödlöken fint efter du skalat den
Koka upp tillsammans med vinet. Låt koka tills det nästan är torrt i kastrullen
Rör ner smöret, smaka av med salt och peppar och några stänk av worcestershiresåsen
Forma rödvinssmöret till en rulle i smörpapper eller plastfolie. Lägg in i frysen. Tag ut det i
god tid innan du skall använda det till servering så det har mjuknat något
2. Gör vinägretten. Skala scharlottenlöken och finhacka den. Blanda med dragon och
dijonsenap. Tillsätt oljan i en fin stråle under vispning eller i matberedare. Smaka av med
salt och peppar
3. Koka broccolibuketter och haricot verts i saltat vatten. Tag upp och blanda ner i vinägretten
tillsammans med böngroddarna.
4. Skiva marulken i 4 jämna bitar och stek dem tillsammans med smör i stekpanna. Salta och
peppra.
5. Skär rödvinssmöret i jämna skivor
6. Lägg upp på tallrik bön- och broccolisalladen. Placera en marulksmedaljong ovanpå samt
en skiva rödvinssmör på toppen.
Till detta passar det utmärkt att servera ett vin med pinot noir druvan