Wienerschnitzel

 
En klassisk alpin rätt
 
4 personer

4 skivor kalvinnanlår a 175 gram
Mjöl, ströbröd, ägg
1 påse mandelpotatis
1 påse persiljerot
smör, creme fraiche
1 påse ärtor
1 citron
1 liten burk ansjovis
1 knippa persilja
smör
Salt och peppar

1. Gör persiljesmör genom att köra persilja i en mixer tillsammans med smör och lite salt. Rulla in i plastfolie och lägg i frysen. Alternativt köp färdig
2. Skala persiljerot
3. Tvätta av mandelpotatisen
4. Skär mandelpotatis i 4/6 bitar. Persiljerot i 2/4 bitar och dela dem på längden
5. Lägg mandelpotatis och persiljerot på ett oljat ugnssäkert fat och rör om. Ställ in i 200 graders ugn. Ta ut dem när dem har mjuknat
6. Banka ut kalvinnanlår skivorna.
7. Panera dem med mjöl, ägg och ströbröd. Salta och peppra gärna i mjölet och äggen.
8. Stek dem i varm panna. Salta och peppra. Dar ner temperaturen i ugnen till 100 grader när mandelpotatis och persiljerot är nästan klara och varmhåll wienerschnitzlarna.
9. Varm ärtorna i microvågsugn och strö lite salt över
10. Tag ut persiljesmör ur frysen
11. Skär 4 citronskivor
12. Tag fram 4 ansjovisfiléer
13. Blanda samman mandelpotatis och persiljerot tillsammans med smör och creme fraiche till ett stomp. Salta och peppra
Placera wienerschnitzel på stor tallrik garnera med citronskiva med persiljesmör och ansjovis ovanpå. Med hjälp av en serveringsring placera stompet på tallriken. Lägg ärtor vid sidan om.
Vi serverade Casa de La Vina Tempranillo till men en mörk öl passar också bra att servera till. Hoppas att alpkänslan infinner sig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0