Hälleflundra med ugnsstekta betor



En vacker rätt för öga och gom

4 personer

4 bitar hälleflundra på ca 175g/styck
4 stora gulbetor
4 stora polkabetor
4 stora rödbetor
1 paket tärnad panchetta
aioli gör en egen eller köp färdig
Dill till garnering

1. Skala betorna
2. Skär dem i jämntjocka skivor
3. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
4. Pensla dem med olja
5. Ställ in dem i 200 graders ugn tills dem mjuknat något ca 20 minuter
6. Stek panchettan och lägg dem på en tallrik för att svalna
7. Halstra hälleflundran lätt i en varm panna. Salta och peppra
8. Dra ner ugnen med betorna till 165 grader och ställ in hälleflundra bitarna till innertemperatur av 56 grader
9. Tag fram den egna aiolin eller den färdig köpta
Lägg upp på tallrik betorna så att det blir en vacker färgkombination, strö flingsalt över, placera hälleflundra biten i mitten på tallriken och betorna runt om. Sprid panchettan runt om på tallriken. En klick aioli på hälleflundran och garnera med en dillvippa.
Till detta serverade vi Gardo & Morris Pinot Noir 2016 från New Zealand.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0