Havskattfilé med medelhavssmak


 
4 personer
 
6-8 hg byxad havskattfilé
1 stor aubergine
1 stor squash
1 purjolök
4 potatisar
1 Citron
Aioli
Creme fraiche
Majonnäs
Vitlök
Salt och peppar
1. Skär potatisen i jämna kuber (gärna med skal på)
2. Snitta purjolöken i 4 delar och skär jämna skivor
3. Skär Aubergine i jämna kuber
4. Skär squashen i jämna kuber
5. Sätt ugnen på 200 grader
6. Blanda samman creme fraiche och majonnäs och blanda i vitlök efter tycke och smak. Ställ aiolin kall
7. Häll olja i en ugnsfast plåt lägg i potatis och purjolök rör om och ställ in i ugn. Efter ca 10 minuter lägg i aubergine och squash på samma plåt lite olja och rör om. In i ugnen
8. Skär havskattfilé i jämna skivor
9. Stek dem i panna, salta och peppra
10. Dra ner ugnen till 150 grader när grönsakerna har mjuknat något och fått färg. Ställ in havskattfileerna i ugnen ca 10 minuter
11. Tag ut grönsaksblandningen ur ugnen salta och ev. lite peppar rör om
12. Skär citronen i 4 delar
Lägg upp på tallrik grönsaksblandningen i mitten jämna till kanterna så att det blir en jämn snygg hög. Lägg havskattfilé bit ovanpå, en klick aioli och en citronklyfta på sidan
Till detta serverade vi Les Grezes Pinot Noir 2014




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0