Hälleflundra och Lax i smakfull kombination



4 personer

4 hg Hälleflundrafilé
4 hg Laxfilé
4 bakpotatisar
1 påse riven Västerbottenost
2 knippe persilja
1 burk creme fraiche
8 gröna sparrisar
4 stora romansalladsblad
1 burk pesto (Ridderheims) eller gör en egen
1 burk aioli (Prinsens) eller gör en egen
1 burk löjrom
8 räkor för garnering
smör
salt och peppar


1. Tvätta bakpotatisarna och baka dem i ugnen
2. Skär fisken i 8 jämna bitar
3. Ansa sparrisen
4. Skär ut 8 bitar ur Romansalladsbladen som du kan placera fisken på.
5. Hacka eller klipp persiljan
6 Tag ut bakpotatisen, skär av toppen och gröp ur innehållet. Spara skalen
7. Blanda potatisen med creme fraiche, smör, rivna osten och persiljan.
8. Lägg tillbaka blandningen i skalen och varmhåll i 125 graders ugn
9. Stek fisken runt om salta och peppra. Ställ in i ugn tillsammans med den fyllda bakpotatisen
10. Koka sparrisen till önskad mjukhet
11. Skala räkorna
12. Placera på tallrik salladsbladen, ställ den bakade fyllda potatisen intill, toppa potatisen med löjrom. Placera en laxfilé bit och en hälleflundrafilé bit på varje salladsblad. Lägg en klick pesto på laxen och en klick aioli på hälleflundran. Placera 2 räkor ovanpå aiolin. Placera 2 gröna sparrisar intill.
Vi serverade ett vin från Chile med Pinot Noir druvan
Smaklig måltid. På länken nedan finner du en film av tillagningen.


https://vimeo.com/142721496