Grillad lammytterfilé med Per i Parma korv

Kött, Fågel & Vilt


Jag grillar året runt men när värmen kommer blir det mer intensivt nedan recept är enkelt och går snabbt att göra

4 personer

6-7 hg lammytterfilé
4-8 Per i Parma korvar från Per i Viken ( går bra med annan kryddkorv också)
4 stora gula paprikor
2 paket grön sparris
1 knippe salladslök
1 påse sallad
1 burk Lallerstedts Bernaisesås Provencale eller gör en egen
Johnnys sötstarka senap
Caj P´s BBQ Glace Garlic
Salt och peppar

1. Torka lammytterfiléerna torra med hushållspapper
2. Ansa sparrisen
3. Spraya Glaze över lammet, korven och grönsakerna
4. Lägg sparris och salladslök i ett grillhalster
5. Lägg på grillen först paprika, korven, lammytterfiléerna och sist grönsakshalstret. Spraya Glace på. Salta och peppra
6. Grilla till önskad grad
7. Lägg bernaisesås i en skål, lite senap i en annan skål
8. Ta fram ett serveringsfat, lägg sallad längs kanterna och spara en yta i mitten.
9. Låt lammytterfiléerna vila lite innan du skär dem i lagom stora serveringsbitar
10. Lägg upp på serveringsfat, lammytterfilé, Per i Parma korvar, paprika, sparris och salladslök. Strö lite flingsalt över
Servera tillsammans med såsen och senapen
Till detta drack vi Guardian Peak SMS från Sydafrika
 
 

Kommentera inlägget här: