Rådjurssadel


På Nyår hade vi gästkockarna Dan Fagrell och Leif Nord som hjälpte till att tillaga vår Nyårssupé som bestod av rådjurssadel till varmrätt. En festlig och mycket smakfull rätt.


8 personer

1 stor rådjurssadel ( levererad av Jägare Dan Fagrell )
8 stora morötter
8 stora palsternackor
1 påse bland sallad
1 paket kvisttomater
1 ädelost av valfri sort
Olivolja
Salt och peppar
Rödvinssås (tillagad av Leif Nord)
1 Gratin Dauphinoise (recept finns under Februari 2012 i vänster kanten på bloggen)

1. Putsa Rådjurssadeln
2. Skala morötterna och skär dem i 4 långa stavar och halvera dem
3. Skala palsternackorna och skär dem i 4 långa stavar och halvera dem
4. Lägg olivolja i botten på en plåt och lägg rotfrukterna däri och rör runt så att de blandas ordentligt i olivolja. Salta
5. Ställ in rotfrukterna i 200 graders ugn
6. Bryn rådjurssadeln runt om i panna eller gör det på grillen vilket vi gjorde
7. Dra ner temperaturen på ugnen till 150 grader och ställ in rådjurssadeln till innertemperatur på 58 grader
8. Tag ut rådjurssadeln och låt den vila i 10 minuter under folie
9.. Om rotfrukterna inte är riktigt färdiga höj temperaturen på ugnen till 200 grader igen och ställ in kvisttomaterna med lite olivolja på
10. Skär rådjurssadeln i jämna skivor och lägg lite ädelost av valfri sort mellan. Salta och peppra
11, Tag ut rotfrukterna och kvisttomaterna salta gärna rotfrukterna med flingsalt
Lägg upp på ett stort serveringsfat sallad i botten, rotfrukterna därpå och ovanpå rådjurssadeln. Garnera med kvisttomaterna
Till detta serverade vi en rödvinssås tillagad av Leif Nord och en Gratin Dauphinoise. Till dryck valde vi vårt spanska favorit vin Taberner .
En perfekt varmrätt att bjuda på när det är Nyår.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0