Oxfilé med dragonsås

Kött, Fågel & Vilt

En smakfull kombination, vacker för öga och gom

4 personer

4 skurna bitar svensk oxfilé på ca 175 g/styck
4 st små salsiccia ( prova att göra egen salsiccia)
8-12 morötter
8 st persiljerot
1 litet blomkålshuvud
12 medelstora potatisar av fast sort
4 st croustades
1 kruka färsk dragon
creme fraiche
majonnäs
dijon senap
1 sallads påse av valfri sort
Salt
Svart peppar

1 Börja med att göra dragonsåsen
2. Plocka loss dragonbladen och kör dem i en mixer
3. Blanda i creme fraiche och majonnäs. Tillsätt senap. Smaka av Ställ in i kylskåp
4. Skär potatisen i smala långa stavar
5. Lägg den i vatten och koka upp. Låt den koka i 1 minut. Häll av vattnet och lägg pommes frites i en långpanna med olivolja. Blanda runt. Ställ in i 200 graders ugn tills de får en vacker krispig färg
6. Skär morötterna 2 till 4 stavar per morot i jämn storlek
7. Likadant med persiljerötterna i ungefär samma längd som morotsstavarna
8. Ansa blomkålen och plocka loss buketter
9. Lägg rotfrukterna och blomkålsbuketterna i en lång panna med olivolja. Blanda runt. Ställ in i samma ugn som pommes frites lite kortare tid tills de mjuknar och får en vacker färg
10. Bryn oxfilé bitarna runt om i het panna. Salta och peppra
11. Gör likadant med salsiccian
12. Dra ner ugnen till 160 grader och låt stå till den når 58 graders innertemperatur. Detta gör du när rotfrukterna, blomkålsbuketterna pommes frites har mjuknat något
13. Tag ut oxfilén och låt den vila under folie i ca 10 minuter
14. Tag ut dragonsåsen ur kylskåpet och fyll den i croustades
Garnera en tallrik med sallad, ställ en croustades med dragonsås på tallriken. Lägg morots- och persiljestavar i ett vackert mönster. Lite flingsalt, lägg oxfilé bit ovanpå och en blomkålsbukett och en salsiccia intill. Servera pommes frites i separat skål med flingsalt på.

Till detta serverade vi ett Rioja vin

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Axel Hallgren:

skriven

Köket nere i lund finns till förfogande om du skulle ha vägarna förbi och känna dig hungrig! ser gott ut!

Svar: Hej Axel
Kul att du gillar min matblogg. Hoppas att den kan inspirera Er i köket. Jag hör från välunderrättad källa att ni är rätt vassa i köket. Nästa gång i Lund kanske vi kan laga något kulinariskt tillsammans
Lars-Erik Hörmander

2 Axel Hallgren

skriven

Låter bra!