Havskatt i ugn

 
4 personer

6-7 hg havskatt file
Riven ost
Tärnad bacon med lätt rök smak
1 påse potatis Smått och Gott
8 morötter
1 påse Ruccola Dill
4 Kvist tomater
Salt och vitpeppar

1. Ställ ugnen på 200 grader
2. Skvätt i lite olja i en ugnsfast form ser till att oljan täcker formen
3. Dela potatis på 4 delar och lägg i den ugnsfasta formen
5. Skala morötterna dela dem på 4 delar på längden skär dem i storlekar som potatisen
6. Salta och peppra ställ in i ugn i ca 20 minuter
7. Ringla olja i en ugnsfast form
8. Lägg i 4 jämnstora bitar av havskatten salta och lite vitpeppar
9. Lägg ovanpå den tärnade baconen, strö riven ost över och fördela dillkvistar över.
10. Dra ner ugnen till 170 grader, (låt potatis och morötterna stå kvar i ugnen) ställ in i havskatten och låt stå i ca 10-15 minuter
11. Tag ut morötterna och potatisen ur ugnen blanda i ruccola sallad
12. Lägg upp på tallrik rotfrukterna med ruccola och ovanpå havskatten. Garnera med en kvist tomat
Servera gärna ett vin med pinot noir druvan till</div>
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0