Rödtunga med laxfärs



En festlig rätt att bjuda goda vänner på

4 personer

4 rödtungsfiler på ca 150 g styck
2 hg laxfärs
1 bunt med grön sparris
Potatis (mjölig sort )
2 knippe dill
Hollandaisesås ( färdig eller egen)
1 burk med räkor i lake
4 skivor parmaskinka
Mjölk
Smör
Salt och peppar

1. Skala och koka potatisen
2. Rosta parmaskinkan i 225 g ugn till de blir knapriga. Tag ut och lägg på hushållspapper
3. Rulla in laxfärsen i rödtungsfileerna, Salta och peppra
4. Ansa sparrisen
5. Hacka dillen
6. Häll av laken från räkorna och torka dem torra på hushållspapper
7. Ställ in rödtungsfileerna i 150 graders ugn i ca 10-15 minuter
8. Blanda samman hollandaise såsen med räkorna och lite dill i rör om
9. Gör ett mos och lägg i resten av den hackade dillen. Rör om och varmhåll
10. Koka sparrisen
Lägg upp på tallrik potatisblandningen använd serveringsring så blir det festligare, lägg ett parmaflan ovanpå. Lägg upp 3 sparrisar och ovanpå rödtungsfileen, klicka hollandaise såsen med räkor intill

Till detta drack vi Orballo med Albarino druvan



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0