Rödtunga med laxfärs

En festlig rätt att bjuda goda vänner på
4 personer
4 rödtungsfiler på ca 150 g styck
2 hg laxfärs
1 bunt med grön sparris
Potatis (mjölig sort )
2 knippe dill
Hollandaisesås ( färdig eller egen)
1 burk med räkor i lake
4 skivor parmaskinka
Mjölk
Smör
Salt och peppar
1. Skala och koka potatisen
2. Rosta parmaskinkan i 225 g ugn till de blir knapriga. Tag ut och lägg på hushållspapper
3. Rulla in laxfärsen i rödtungsfileerna, Salta och peppra
4. Ansa sparrisen
5. Hacka dillen
6. Häll av laken från räkorna och torka dem torra på hushållspapper
7. Ställ in rödtungsfileerna i 150 graders ugn i ca 10-15 minuter
8. Blanda samman hollandaise såsen med räkorna och lite dill i rör om
9. Gör ett mos och lägg i resten av den hackade dillen. Rör om och varmhåll
10. Koka sparrisen
Lägg upp på tallrik potatisblandningen använd serveringsring så blir det festligare, lägg ett parmaflan ovanpå. Lägg upp 3 sparrisar och ovanpå rödtungsfileen, klicka hollandaise såsen med räkor intill
Till detta drack vi Orballo med Albarino druvan