Ankbröst med rotfrukter

Kött, Fågel & Vilt
 

När det finns färska ankbröst i din butik är detta en underbar och uppskattad bjudrätt

4 personer
 
6 hg Ankbröst
1 påse potatis Smått och gott
6 Morötter
1 paket sockerärtor
1 påse Ruccola
1 burk Bernaise Provencale
Barbegue sås vi använde Felix BBQ Sås Sweet & Smokey
Salt och peppar

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Halvera potatisen
3. Skär morötterna på längden i 4 längder
4. Lägg potatis och morötter på ett ugnsfast fat, ringla lite olivolja över, salt och peppar. Ställ in i ugnen och Låt stå i ca 30 minuter
5. Koka under tiden sockerärtorna
6. Bryn ankbrösten i panna, salta och peppra. Tag ur pannan och pensla BBQ sås över dem
7. Dra ner ugnen till 150 grader. Lägg sockerärtor och ruccola över rotfrukterna rör om och ställ in i ugn
8. Ställ in ankbrösten till innertemperatur av ca 58 grader
9. Ta ut ankbrösten och låt dem vila i 5-10 minuter
10. Skär ankbrösten i jämna skivor

Lägg upp på tallrik. rotfruktsblandningen, strö lite flingsalt över och ovanpå 2 skivor av ankbrösten, en klick Bernaise sås och något grönt blad för garnering. Lägg på tallrikskanten en string av BBQ såsen

Servera ett rött vin med Syrah druvan till
 

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Magne Haga:

skriven

Hej Lars Erik. I dag var famijemiddag enligt din uppskrift för anka och vilken success ! Jättegodt och smaksättningen var eminent. Til det hadde vi ett godt italiensk röst vin. En perfekt söndagsmiddag. Lotta of Magne. Og Philip !


Svar: Kul att ni uppskattade det och lycka till med dina kulinariska utsvävningar i köketOm vi inte syns förr så ses vi i Hunnebo i sommar
På fredag skall jag laga mat med Ulf Wagner och förhöja min mat och vinkunskap än mer
Hälsningar

Lars-Erik
Lars-Erik