Ankbröst med rotfrukter

 

När det finns färska ankbröst i din butik är detta en underbar och uppskattad bjudrätt

4 personer
 
6 hg Ankbröst
1 påse potatis Smått och gott
6 Morötter
1 paket sockerärtor
1 påse Ruccola
1 burk Bernaise Provencale
Barbegue sås vi använde Felix BBQ Sås Sweet & Smokey
Salt och peppar

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Halvera potatisen
3. Skär morötterna på längden i 4 längder
4. Lägg potatis och morötter på ett ugnsfast fat, ringla lite olivolja över, salt och peppar. Ställ in i ugnen och Låt stå i ca 30 minuter
5. Koka under tiden sockerärtorna
6. Bryn ankbrösten i panna, salta och peppra. Tag ur pannan och pensla BBQ sås över dem
7. Dra ner ugnen till 150 grader. Lägg sockerärtor och ruccola över rotfrukterna rör om och ställ in i ugn
8. Ställ in ankbrösten till innertemperatur av ca 58 grader
9. Ta ut ankbrösten och låt dem vila i 5-10 minuter
10. Skär ankbrösten i jämna skivor

Lägg upp på tallrik. rotfruktsblandningen, strö lite flingsalt över och ovanpå 2 skivor av ankbrösten, en klick Bernaise sås och något grönt blad för garnering. Lägg på tallrikskanten en string av BBQ såsen

Servera ett rött vin med Syrah druvan till
 
#1 - - Magne Haga:

Hej Lars Erik. I dag var famijemiddag enligt din uppskrift för anka och vilken success ! Jättegodt och smaksättningen var eminent. Til det hadde vi ett godt italiensk röst vin. En perfekt söndagsmiddag. Lotta of Magne. Og Philip !


Svar: Kul att ni uppskattade det och lycka till med dina kulinariska utsvävningar i köketOm vi inte syns förr så ses vi i Hunnebo i sommar
På fredag skall jag laga mat med Ulf Wagner och förhöja min mat och vinkunskap än mer
Hälsningar

Lars-Erik
Lars-Erik