Pocherad Hälleflundra på sparrisbädd




4 personer

6-7 hg Hälleflundra
24 gröna sparrisar
8 pilgrimsmusslor
8 morötter
Lallerstedts hollandaisesås alt gör en egen
Citron
Salt
Peppar
Vitt vin

1. Skala morötterna
2. Skär hälleflundran i 4 lika stora bitar
3. Tag fram pilgrimsmusslorna
4. Ansa sparrisen
5. Koka morötterna mjuka
6. Koka upp lättsaltat vatten med lite vitt vin i
7. Lägg hälleflundra bitarna och pilgrimsmusslorna i en kastrull. Slå över det kokande vattnet så att det täcker. Ställ kastrullen på låg temperatur. När du sticker en sticka i fisken och musslorna och den glider igenom utan motstånd är den klar
8. Koka sparrisen
9. Salta och peppra fisk och musslor och en skvätt citron på fisken

Lägg upp på tallrik 4 sparrisar, 2 morötter, lägg fisken ovanpå sparrisen och pilgrimsmusslorna intill, klicka hollandaisesås på fisken och på sparrisen. Strö lite flingsalt över.

Servera gärna ett vitt vin med sauvignon blanc alt pinot noir till.

Smaklig spis

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0