Majskycklingbröst med persiljerot




4 personer

3 majskycklingbröst ca 2 hg/styck
2 stora bakpotatisar
4 stora morötter
3-4 st persiljerot
1 paket sockerärtor
1 burk Lallerstedts Äpple och Curry
1 paket lättrökt tärnad bacon
Creme Fraiche
Smör

1. Skala och lägg persiljeroten i vatten och låt koka den mjuk
2. Skär ut stavar av bakpotatisen
3. Skär stavar av morötterna till samma längd som potatisstavarna
4. Lägg de olika stavarna på en ugnsfast form ringla lite olivolja över salta och peppra. Ställ in i 200 graders ugn
5. Stek den tärnade baconen och lägg upp på hushållspapper
6. Bryn majskycklingbrösten runt om Salta och peppra. Ställ in i ugnen när det är ca 10-15 minuter kvar på rotfruktsstavarna.
7. Koka sockerärtorna
8. Häll av vattnet från persiljeroten. Mixa ihop med creme fraiche och smör till en jämn smet. Salt och peppar. Varmhåll
9. Tag ut majskycklingbrösten och låt dem vila lite innan du skär dem i jämna skivor.
10. Tag ut rotfruktsstavarna och strö flingsalt över
10. Lägg upp på tallrik. Varva potatisstavar och morotsstavar med varandra. Lägg persiljerots smeten i mitten och garnera med den tärnade baconen på toppen
Bredvid lägg 3 skivor av majskycklingbrösten samt sockerärtorna. Garnera med en klick av äpple och curry sås
Vi drack det spanska vinet Barbazul till