Lubbryggfile

Som ett alternativ till torskryggfile


4 personer

600-700 hg Lubbryggfile
1 paket Jägarbacon
1 påse Italiensk blandsallad
1 burk Senapsvinägrett Krögarsås från Visingsö eller annan typ av senapssås
1 bunt grön sparris
8 potatisar
4 stora morötter
Smör, salt,svartpeppar och vitpeppar

1. Skala rotfrukterna
2. Ansa sparrisen
3. Tärna potatisen och morötterna
4. Skär sparrisen i jämna bitar
5. Stek potatis och morötter i panna efter stund lägg i sparrisen. Salta och peppra Stek till sparrisen fått lite färg 6. Varmhåll i ugn
7. Skär lubbryggfileen i jämna skivor
8. Stek dem runt om i panna. Salt och vitpeppar
9. Tag ur dem ur panna och linda jägarbaconskivor runt dem
10. Öka ugnstemperaturen till 175 grader och på slutet öka till 200 grader så att baconen får fin färg. Rotfrukterna och sparrisen kan stå kvar i ugnen ev. lägg lite folie över.
Lägg upp på tallrik sallad i botten, lägg rotfrukterna och sparrisen ovanpå. Placera en lubbryggfile på mitten och en klick senapssås vid sidan om
Vi drack ett vin Labrina med Cabernet Sauvignon druva från Argentina
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0