Grillspett med två fyllningar




4 personer


4 hg fläskfile
4 hg kalkonfile
2-3 korvar av valfri sort
4 stora bakpotatisar
4-5 stora morrötter
1 st brocolli
1 röd paprika
1 gul paprika
1 orange paprika
8 stora champinjoner
1 burk creme fraiche
1 påse med riven Västerbottenost
1 burk Bernaisesås Provencale
Grillolja med honung
smör
salt och peppar
4 st grillspett


1. Baka bakpotatisarna i ugn
2. Skala morötterna
3. Koka dem mjuka i lätt saltat vatten
4. Gör iordning grillspetten
5. Skär fläskfile, kalkonfile och korv i jämnstora bitar
6. Skölj champinjonerna
7. Skär paprikan i jämnstora bitar
8. Sätt på grillspett först champinjon varva med det andra och avsluta med en champinjon
9. Lägg spetten på fat eller form och häll över lite grillolja
10. Ansa brocollin och koka den mjuk
11. Tänd grillen
12. Mixa i matberedare morötter, brocolli, lite cremefraiche och smör, salt och peppar till en jämn smet
13. Tag ut bakpotatisen och halvera dem på mitten
14. Gröp ur innehållet och blanda med cremefraiche, smör, västerbottenost, salt och peppar.
15. Lägg tillbaks potisblandningen i ena halvan
16. I andra halvan fyller du på med morotts och brocolli blandningen strö över västerbottenost
17. Varmhåll potatishalvorna i ugn
18. Lägg grillspetten på grillen och grilla runt om tänk på att inte grilla på för hög värme för då blir köttet torrt
19. Lägg upp på tallrik, grillspett, 2 potatishalvor och en klick med Bernaisesås Provencale

Till detta serverad jag ett vin från Chateauneuf du Pape årgång 2009

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0