Torskrygg inlindad i bacon med fylld bakad potatis





4 personer


8 hg torskrygg
4 bakade potatisar
1 paket bacon
16 gröna sparrisar
1 burk Lallerstedts hollandaise sås (eller gör en egen)
2 dl Creme fraiche
1 påse riven Västerbottenost
Smör
1 burk röd stenbitsrom
Salt och peppar


1. Tvätta bakpotatisen, torka av den,  picka den med gaffel så spricker den inte
2. Baka potatisen i 205 graders ugn tills den är genombakad
3. Tag baconskivorna ur paketet. Spara 4 skivor till torskryggen, övrigt skär ner till små bitar och fräs i panna, lägga upp på hushållspapper så drar du ut en del av fettet, spara till garnering
4. Skär torskryggen i jämnstora bitar
5. Skölj av sparrisen
6. Häll upp Hollaindaisesåsen i en skål
7. Tag ut bakpotatisen och sätt ner värmen i ugnen till 170 grader
8. Skär av topppen på bakpotatisen och gröp ur innehållet. Ställ den urgröpta bakpotatisen i ugnsfast form
9. Blanda potatisinnehåll med creme fraiche, västerbottenost, smör samt salta och peppra
10. Fyll bakpotatisen med innehållet
11. Bryn torskryggen snabbt i panna. Tag ur och linda en bacon skiva runt
12. Ställ in bakpotatis och torskrygg i ugnen 10-15 minuter. (Under tiden kan du äta förrätt )
13. Koka sparrisen i lättsaltat vatten

Lägg upp på tallrik: fylld bakad potatis garnerad med stenbitsrom på toppen, 4 sparrisar, placera torskryggen ovanpå sparrisen, en klick hollandaise sås, strö lite av den stekta baconbitarna över rätten, servera resten av hollandaisesåsen i separat skål till rätten.

Servera gärna en Pinot Noir eller Cabernet Sauvignon till

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0