Rödtungsfileer inlindade i Serranoskinka

Fisk & Skaldjur



4 personer



8 små eller 4 stora Rödtungsfileer ( om du väljer de stora får du dela dem på mitten)
8 skivor Serranoskinka
Dill
1 burk med kräftstjärtar i lake
8 sparrisar
2 burkar med Creme Fraiche saffran/tomat
1 burk röd stenbitsrom
Potatis
Smör
Salt
Peppar
Persilja



1. Skala potatisen och koka den mjuk
2. Häll av spadet från kräftstjärtarna
3. Ta fram rödtungsfileerna, lägg 2-3 kräftstjärtar och dillkvist på varje file och linda in
4. Linda in varje rödtungsrullad med en skiva av Serranoskinkan
5. Smör en ugnsfast form. lägg i rulladerna, salta och peppra
6. Sätt ugnen på 175 grader
7. Häll i cremefraichen i en liten kastrull. Sätt på lågvärme
8. Blanda potatisen med smör, persilja till ett fast mos. Salta och peppra. Varmhåll
9. Ställ in fileerna i ugnen 10-15 minuter
10. Lägg i de kräftstjärtar som du har över i creme fraiche såsen
11. Koka sparrisen i lätt saltat vatten
12. Öppna burken med stenbitsrom

Lägg upp på tallrik 2 sparrisar, lägg upp ett torn med potatismos, placera ovanpå sparrisen 2 rullader, häll lite sås över fileerna och lite vid sidan om, garnera med stenbitsrom på toppen av potatismoset

Servera och njut av denna crosskitchen rätt

Kommentera inlägget här: