Hummersallad
När hummern är billig kan man lyxa till tillvaron
4 personer
2st kokta svenska humrar
1 knippe dill
4st avocado
Majonäs
Creme Fraiche
2 vitlöksklyftor
Vitvins vinäger
1. Skala hummern. Tag ut stjärten och klorna hela. Spara övrigt hummerkött som du får ut
2. Hacka dillen grovt
3. Blanda samman, cremefraiche, majonäs, dill och pressa i vitlöksklyftorna och rör om
4. Tag ur avocadoköttet. Skär dem i kuber
5. Lägg avocado kuberna på en tallrik och skvätt över vitvinsvinäger. Blanda runt
6. Skär hummer stjärtarna och klorna i jämna skivor
Lägg upp på tallrik en hög med avocado kuber, dillblandningen ovanpå, placera hummerköttet ovanpå dillblandningen och på toppen en hel hummerklo. Garnera med dillkvist
Vi drack ett spanskt Chardonnay vin Rigau Ros till
Kommentarer
Postat av: Linnéa
Pappa! Du som lovade att nästa gång ni åt hummer så skulle jag få komma och äta ;) SKÄMS på dig!! haha
Trackback