Havskatt på sparrisbädd


Havskatt denna underbara fisk tillsammans med färskpotatis och sparris


4 personer

6-7 hg havskattfile
12-16 st svensk färskpotatis
16 st gröna sparrisar
1 paket Jägarbacon
1 burk Lallerstedts hollandaise sås
8 st dillvippor
Salt och peppar
Havssalt

1. Koka potatisen i lätt saltat vatten
2. Tvätta och ansa sparrisen
3. Skär havskattfilen i portionsbitar
4. Stek fileerna lätt i panna. Salta och peppra. Tag ur och varmhåll
5. Stek baconskivorna lätt och lägg ovanpå fisken. Varmhåll alt i ugn
6. Stek den gröna sparrisen runt om i het panna. Varmhåll i ugn
7. Häll av potatisen och låt den ånga av
8. Tag fram sås och dillvipporna

Lägg upp på tallrik 4 st gröna sparrisar, ovanpå havskattfile med baconskiva, 2 potatisar, en klick hollandaise sås vid sidan om Se bilden. Garnera med dillvipporna ovanpå havskatten. Strö lite havssalt över potatisen.

Till detta drack vi ett spanskt chardonnay vin Rigau Ros

Smaklig måltid




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0