Havskatt på sparrisbädd


Havskatt denna underbara fisk tillsammans med färskpotatis och sparris


4 personer

6-7 hg havskattfile
12-16 st svensk färskpotatis
16 st gröna sparrisar
1 paket Jägarbacon
1 burk Lallerstedts hollandaise sås
8 st dillvippor
Salt och peppar
Havssalt

1. Koka potatisen i lätt saltat vatten
2. Tvätta och ansa sparrisen
3. Skär havskattfilen i portionsbitar
4. Stek fileerna lätt i panna. Salta och peppra. Tag ur och varmhåll
5. Stek baconskivorna lätt och lägg ovanpå fisken. Varmhåll alt i ugn
6. Stek den gröna sparrisen runt om i het panna. Varmhåll i ugn
7. Häll av potatisen och låt den ånga av
8. Tag fram sås och dillvipporna

Lägg upp på tallrik 4 st gröna sparrisar, ovanpå havskattfile med baconskiva, 2 potatisar, en klick hollandaise sås vid sidan om Se bilden. Garnera med dillvipporna ovanpå havskatten. Strö lite havssalt över potatisen.

Till detta drack vi ett spanskt chardonnay vin Rigau Ros

Smaklig måltid