Janssons Frestelse

Jul


10-15 potatisar
3 gula lökar
2-3 burkar Grebbestads ansjovisfileer
4-5 dl grädde
Smör

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Skala löken och skär den i skivor
3. Stek löken i panna tills den får färg.
4. Tag ur löken och låt den svalna
5. Skala potatisen och skär den i tunna stavar
6. Öppna ansjovisburkarna och ta ut fileerna och lägg dem på ett fat
7. Spara hälften av spadet och blanda det med grädden
8. Smörj en ugnsfast form
9. Lägg åt sidan 3-4 ansjovisfileer samt 3-4 lökringar till garnering
10. Varva potatis med ansjovisfileer samt lökringar
11. Häll över grädden och lägg några klickar smör ovanpå. Använd osthyveln till smöret så får du tunna fina skivor att lägga ovanpå
12. Ställ in i ugnen ca 1 timma
13. Tag ut och garnera med ansjovis och lökringar

En underbar rätt som passar bra att bjuda på året runt
 

Kommentera inlägget här: