Grillad havskatt

Fisk & Skaldjur
 
 
4personer

7-8 hg havskatt fileer
vitlök
smör
dill
16 små färskpotatisar
1 bunt grön sparris
1 påse ruccola
olivolja
salt och peppar
1 burk Lallerstedts Limeaoili

1. Förkoka potatisen så den mjuknar något
2. Förkoka sparrisen mycket kort
3. Låt potatis och sparris ångas av och kallna
4. Skär potatisen i halvor
5. Skär sparrisen i jämnstora bitar
6. Häll olivolja över potatis och sparris
7. Tänd grillen
8. Gör iordning kryddsmör blanda samman smör, vitlök, dill
9. Bred på kryddblandningen på en sida av havskatt fileerna
10. Vik havskattfileerna dubbelt
11. Lägg fileerna i ett grillhalster
12. Tag fram wokpanna för grillen
13. Lägg i potatis och sparris i wokpanna mot slutet lägg i ruccola sallad
14. Lägg på grillhalstret med fileerna
15. Grilla efter tycke och smak
16. Lägg upp havskatt fileer på serveringsfat krydda med salt och peppar
17. Servera de wokade grönsakerna på ett uppläggningsfat, ringla lite olivolja över salta och peppra
18. Servera limeaoili till samt ett passande vin eller öl
 

Kommentera inlägget här: