Friterad Camembert med hjortronsylt
En av mina favorit desserter
4 personer
1 paket fransk camembert
1 knippa persilja
Hjortronsylt
Frityrolja
1-2 ägg
Ströbröd
1. Skär Camembert i jämnstora tårtbitar
2. Rör ihop äggen i en skål
3. Lägg ströbröd i en skål
4. Panera Camembert bitarna först i ägg och därefter i ströbröd. Lägg dem åt sidan
5. Grovhacka persiljan
6. Hetta upp Frityroljan i en kastrull ( ha locket tillhands om olyckan skulle vara framme)
7. Fritera persiljan först så är risken mindre att den blir för bränd ( för att kontrollera oljans temperatur lägg i en ljus brödbit när det börjar bubbla runt den börja fritera)
8 Ta upp persiljan med en hålslev och varmhåll det på hushållspapper.
9. Fritera Camembert bitarna när paneringen mörknar ta upp dem med hålslev och lägg på hushållspapper. ( Om du vill testa en bit gör ett snitt i den så skall osten rinna ut) ( Lägg locket på kastrullen så får oljan svalna före du kasserar den)
Lägg upp i skål alt. tallrik en Camembert bit och en stor klick hjortronsylt intill. Garnera Camembert biten med rikligt av den friterade persiljan. Njut av en klassisk dessert