Hälleflundramedaljonger med sallad på bönor och rödvinssmör

 
4 personer
 
6-8 hg Hälleflundrafilé
salt och peppar
 
RÖDVINSSMÖR
2 rödlökar
2 dl rött vin
100 g smör (rumstempererat)
worcestershiresås
 
DRAGONVINÄGRETT
1 schalottenlök
1 msk dijonsenap
1/2 dl hackad dragon
1 dl olja
salt och peppar
 
BÖNSALLAD
1 paket haricot vert
1 paket sugersnaps
1 paket brocollibuketter 
1 paket bönsallad
 
1. Börja med rödvinssmöret. Hacka rödlök fint.
2. Lägg den finhackade rödlöken i en kastrull ihop med vinet.
3. Låt det koka nästan torrt
4. Lägg i smöret
5. Smaksätt med worcestershiresås, salt och peppar
6. Lägg rödvinssmöret på ett smörpapper och forma till en rulle. Ställ det kallt. Om det blir för löst beroende av att det var för mycket vätska kvar. Använd iskubsformen,Häll balndningen ovanpå och stryk ut så att iskubshålen fylls. Ställ in i frysen.
7. Skala schalottenlöken till vinägretten och hacka dragonbladen. Jag körde det i mixer. Blanda med dijonsenap. Tillsätt oljan under vispning alt kör i mixer. Salta och peppra. Ställ det kallt
8. Koka bönor och brocolli i en kastrull med lättsaltat vatten
9. Häll av vattnet. Salta lite och klick smör. Håll det varmt under lock
10. Ta fram rödvinsmöret Skär det i jämna skivor alt ta loss smörkuberna
11. Skär hälleflundran i jämna medaljonbitar. Stek dem i varm panna. Salta och peppra
12. Lägg bön- och brocollisallad i en skål. Häll på dragonvinägretten. Blanda om.
13. Lägg upp bön- och brocollisallad på en tallrik. Lägg hälleflundramedaljongen ovanpå. Placera rödvinssmöret ovanpå hälleflundramedaljongen
 
Till detta serverade vi Errazuriz Estate Series Pinot Noir 2014
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0