Hälleflundra med rotfruktsbakelse

 
En underbar smakkombination
 
4 personer
6-7 hg Hälleflundra
3-4 rödbetor
3-4 gulbetor
3-4 polkabetor
3-4 persiljerot
Creme Fraiche
Riven ost med smak gärna Västerbottenost
1 Citron
Kryddgrönt till garnering
Salt och peppar
Kryddsmör
rumstempererat smör ca 200 gram
1 knippe persilja
1 vitlök
 
1. Gör kryddsmör
2. Kör vitlök och persilja i en matberedare
3. Lägg i smör och blanda väl
4. Lägg upp en tjock sträng med blandningen på plastfolie och rulla runt väl. Lägg in i frys
5. Skala betorna och tärna dem i jämn storlek
6. Skala persiljerot, halvera på längden och skär i jämna skivor
7. Lägg i en oljad ugnsfast form de tärnade betorna och persiljeroten. Blanda runt. Ställ in i 200 graders ugn
När de har fått färg och mjuknat något blanda i lite cremefraiche och riven ost. Salta och lite peppar. Blanda runt ställ in i ugn tills de är färdiga. Skall vara lite tuggmotstånd kvar enligt min smak.
8. Stek hastigt 4 bitar av hälleflundran i het panna. Salta och peppra
9. Dra ner ugnen till 150 grader och ställ in hälleflundra bitarna i en ugnsfast form. Tag ut vid innertemperatur av 50 grader
10. Dela citronen i 4 klyftor
11. Tag ut kryddsmöret och skär det i jämna skivor
Lägg upp på tallrik rotfrukterna i en serveringsring tryck till lite på toppen. Tag bort ringen och garnera med något kryddgrönt. Placera en bit av Hälleflundran intill med en bit kryddsmör ovanpå. Garnera med citronklyfta
Servera kryddsmöret till för den som önskar mer
Till detta serverade vi Gardo & Morris Pinot Noir 2016 från Nya Zealand
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0