Krabbfylld Bergtungsfilé


Med inspiration från Leif Mannerström

4 personer
4 bergtungsfiléer på ca 160g
200 g krabbkött
3-4 hg skogschampinjoner
8 färsk potatisar
2-3 ägg
vetemjöl
1 knippe dill
2 dl vispgrädde
smör
salt och peppar
Cayennepeppar
Flingsalt

1. Fråga din fiskhandlare om krabbklor som du kan få ut ca 200 g krabbkött ur
2. Gör krabbstuvning gärna dagen före
3. Smält smör i en kastrull och lägg i krabbköttet. Pudra över vetemjöl och rör om
4. Tillsätt grädde och hackad dill
5. Låt koka på svag värme i ca 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och lite cayennepeppar. Låt kallna helt i kylskåp
6. Sätt ugnen på 200 grader
7. Tvätta potatisen och lägg dem på smörpapper i en ugnsfast form. Lägg lite små smörflingor på varje potatis och baka dem i ugn tills de fått en fin färg. Salta potatisen med flingsalt när du tar ut dem.
8. Lägg ut bergtungsfiléerna med sidan som skinnet suttit på uppåt. Lägg en stor sked med krabbstuvning ovanpå och rulla ihop filéerna. Vänd dem i vetemjöl, därefter i uppvispat ägg och sedan mjöl igen. Salta och peppra
9. Dra ner ugnen till 150 grader när potatisen nästan är klar
10. Stek filéerna runt om i en stekpanna med smör
11. Ställ in dem i ugnen i 10-15 minuter
12. Dela champinjonerna och stek dem i stekpanna med smör. Salta och peppra
13. Hacka dill och smält smör
Lägg upp på tallrik bergtungsfiléer med krabbstuvning, 2 ungsbakade potatisar, skogschampinjoner, smält smör och hackad dill.
Till detta serverade vi Sileni Sauvignon Blanc 2016







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0