Vit sparris med hollandaise




Vårens delikatess är här

4 personer

8 st stora vita sparrisar
Hollandaise sås Gör en egen eller köp färdig
Citron och kryddgrönt till garnering
Salt

1. Skär av den nedersta delen på sparrisen. Skala stjälken ej toppen
2. Koka upp lätt saltat vatten. Lägg i sparrisen och låt den småkoka tills den är klar. Ett tips sätt en gaffel mitt på sparrisen när den böjer sig lätt är den klar.
3. Skär 4 citronskivor
4. Lägg upp på tallrik 2 sparrisar strö lite flingsalt över. Lägg hollandaise såsen i en liten skål och placera intill sparrisen på tallriken. Garnera med citronskiva och lite grönt.
Ett glas vitt vin med passande druva smakar bra till

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0