Oxfilé på bädd av mandelpotatis och rödbetschips

 
4 personer

7hg svensk oxfilé
12-16 mandelpotatisar
4-8 rödbetor
1 paket tärnad panchetta
Bernaisesås
4 gröna blad för garnering
Olja
Salt och peppar

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Skär mandelpotatisen på längden i skivor
3. Skala rödbetorna och hyvla dem på mandolin
4. Lägg rödbetorna på en ugnsfast form och ringla lite olja över. Ställ in i ugnen. Efter ca 15 minuter sprid ut den tärnade panchettan över rödbetorna och tillbaks in ugnen tills rödbetorna känns krispiga och klara
5. Lägg den skivade mandelpotatisen på en ugnsfast form och ringla olja över. Ställ in i ugn tills dem fått lite färg
6. Skär oxfilén i 4 jämna skivor
7. Gör egen bernaisesås eller köp färdig Lallerstedt eller Mannerströms
8. Bryn oxfilén snabbt i panna. Salta och peppra. Dra ner ugnen till 160 grader och ställ in oxfilén till 57 graders innertemperatur
9. Tag ut oxfilén och låt den vila något
10.Tag ut rödbetor och mandelpotatis ur ugnen salta
Lägg upp på tallrik 4 skivor mandelpotatis som en solfjäder, placera rödbetschips med panchetta mellan mandelpotatis (se bild)
Placera oxfilén ovanpå, en klick bernaisesås. Garnera med ett grönt blad ovanpå. Servera bernaisesås i en liten skål intill på tallriken.
Till detta serverade vi ett Barolo vin



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0