Potatis- och purjolökssoppa med chorizo



En mycket smakfull soppa

4 personer

800 g sparrispotatis
1 stor purjolök
2-3 vitlöksklyftor
1 liter kyckling/grönsaksbuljong
2 dl smetana
1 tsk fänkålsfrön
250 g rå chorizo
2 msk klippt gräslök
Olja
salt och peppar

1. Koka buljongen
2. Skala potatisen och skär den i mindre bitar
3. Finstrimla det vita på purjolöken
4. Finhacka vitlöken
5. Ta bort skinnet på chorizon och skär den i jämna små bitar
6. Klipp gräslöken
7. Fräs purjolök och vitlök i olja i en stor kastrull. När löken mjuknat tillsätt fänkålsfröna och fräs i ca 30 sekunder
8. Tillsätt potatisen och buljongen. Koka till potatisen har mjuknat. Mixa soppan.
9. Häll i 1 dl smetana. Smaka av med salt och peppar. Späd soppan med mer buljong om den blir för tjock. Varmhåll
10. Knaperstek chorizon i olja
11. Häll upp soppan i tallrik, lägg i den knaperstekta chorizon, lägg en string med chorizofettet från pannan, klicka i smetana och garnera med gräslök

Vill du höja smakupplevelsen servera ett glas champagne till




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0