Majskycklingbröst med tomatsås




4 personer

4 majskycklingfiléer
2 stora färska salsiccia
400 gram krossade tomater
Olivolja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 påsar färsk Fettucini
8 strimlade basilikablad
1/2 tsk salt
1 nypa strösocker
Riven parmesan
4 basilikablad
1 påse Picante sallad

1. Skala löken och vitlöken och dela dem på mitten
2. Sätt ugnen på 125 grader
3. Fräs löken/vitlöken i olivolja i kastrull utan att det får färg
4. Häll i tomatsåsen, strimlade basilikabladen, salt och socker. Rör om. Låt småputtra i 30 minuter rör om då och då.
5. Tag ur färsen ur salsiccian.
6. Bryn majskycklingbrösten runt om krydda efter tycke och smak
7. Ställ in kycklingbrösten i ugnen tills de når en innertemperatur på 72 grader
8. Stek salsiccian i panna och varmhåll den. När det 10 minuter kvar på tomatsåsen lägg i salcissian och rör om
9. Koka pastan
10. Skär upp kycklingfiléerna i jämna skivor
Lägg upp på tallrik sallad längs kanten, en hög med pasta i mitten, ovanpå 3 skivor majskycklingfilé, ovanpå tomatsåsen, Garnera med ett basilikablad, lite flingsalt och parmesan på.

Till detta drack vi ett vin med Sangiovese druvan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0