Svärdfisk med aubergine




Min fiskhandlare Pontus på Västkustpojkarna hade på trettondagsafton svärdfsk att erbjuda. Vem kan motstå detta och göra en rätt med lite medelhavstouch

4 personer

4 Svärdfisk kotletter
1 stor aubergine
10-12 småpotatisar
1 bunt grön sparris
1 burk Eriks Limeaioli
2 Citroner
1 knippe dill
Salt och peppar
Olivolja

1. Tärna potatisen. Lägg den i en ugnsfast form. Ringla olivolja över och rör runt
2. Tärna auberginen
3. Ansa sparrisen och skär den i jämna skivor
4. När det är ca 10 minuter kvar för potatisen, lägg i aubergine och sparrisen på samma ugnsfasta form ringla olivolja över. Ställ tillbaks i ugnen. Salta och peppra blandningen när du tar ut den från ugnen
6. Dela en citron i 4 delar och ställ in i ugn tillsammans med det övriga
7. Stek svärdfisken i het panna, salta, peppra och lite citronsaft över. Varmhåll den under folie eller ställ in den kort i ugnen tillsammans med grönsakerna
Lägg upp på tallrik en hög med potatis, aubergine samt sparris. Placera svärdfisken ovanpå, en klick limeaioli. garnera med dill. Placera en citronklyfta från ugnen på varje tallrik. Servera limeaioli till
Till detta drack vi en flaska vitt vin Rigau Ros från Spanien

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0