Osso buco





1 kg kalvlägg
3 msk olivolja
vetemjöl
1 stor lök
2 stora vitlöksklyftor
4 morötter
2 selleri
färsk rosmarin
timjan
1 lagerblad
3 dl torrt vitt vin
2 msk tomatpuré
1 liter köttbuljong
1 citron
bladpersilja
salt och svartpeppar
Potatismos gärna på mandelpotatis och lite riven muskot i

1. Vänd kalvläggen i mjöl
2. Värm två matskedar av olivoljan i en djup gryta. Stek köttet runt om. Ta upp köttet och låt det vila
3. Hacka lök, vitlök, morötter, selleri , 2 tsk hackad rosmarin och 2 tsk hackad timjan.
4. Riv skal av citronen
5. Tillsätt resten av oljan till grytan. Lägg i hackade löken, vitlöken, morötterna, selleri, rosmarin, timjan och lagerblad, Stek tills det är lätt gyllenbrunt.
6. Tillsätt vinet, koka upp snabbt och reducera till hälften.
7. Lägg tillbaka kalvläggen. Tillsätt tomatpuré, buljong och rivet citronskal. Krydda efter eget tycke och smak. Koka upp
8. Sänk värmen och låt sjuda i 3-4 timmar tills kalvläggen är genomkokta och köttet faller från benet. Vänd på kalvläggen några gånger under tiden som det sjuder.
9. Gör ett potatismos på mandelpotatis och lite riven muskotnöt
Servera potatismos med osso buco och garnera med lite persilja.

Känn hur det luktar Italien och njut

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0