Lars-Eriks Specialsås


 
 
Skulle göra rödvinssås men hade ingen charlottenlök hemma så det  blev ett experiment som blev lyckat

3dl kalvfond
3 dl rödvin
2 dl grädde
10 vitpepparkorn
2 rödlökar
1 knippe färsk timjan
Dijon senap
Smör
Soja
Redning

1. Hacka löken grovt
2. Tag en kastrull med smör i och lägg i hälften av rödlöken
3. Reducera under hög värme
4. När hälften återstår häll i rödvinet, vitpepparkorn, resten av rödlöken och reducera
5. Häll i kalvfonden och timjan, senap, lite socker, senap reducera till hälften
6. Sila av. Häll i grädden. Lita soja och efter stund redning så att den tjocknar
7. Dags att servera. Vi åt potatisterrin med lammytterfilé till

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0