Lammytterfile med potatisterrin



4 personer

6-8 hg Lammytterfilé
12 morötter
Lars-Eriks Specialsås se under Lars-Erik Experimenterar

Potatisterrin
800 g mjölig potatis
3-4 vitlöksklyftor
1 påse riven västerbottenost
1 msk hackad timjan
salt
svartpeppar
Smör

1. Skala potatisen och vitlöken och skär dem i tunna skivor
2. Lägg bakplåtspapper i botten på en långsmal ugnsfast form
3. Varva potatis, vitlök, ost samt kryddor i formen. På toppen potatis och ost. Lägg bakplåtspapper ovanpå och pressa samman hårt. Ställ in i 175 graders ugn i ca 90 minuter. Låt den vila tills den svalnar. Tag ur och värm upp den inför servering räcker att den är ljum
4. Skala morötterna och lägg dem i en ugnsfast form. Droppa olivolja, salt och peppar över. Rör om. Ställ in i ugn 175 grader i ca 30 minuter
5. Stek lammytterfileerna hastigt i panna. Salta och peppra
6. Ställ in i ugn ihop med morötterna 5-10 minuter
7. Tag ut lammytterfileerna låt dem vila. Skär dem i jämna skivor

Lägg upp på tallrik 3 morötter ovanpå 4 bitar lammytterfilé, intill en bit potatisterrin och servera Lars-Eriks specialsås (eller annan efter tycke och smak) i separat liten såsskål på tallriken. Garnera med något grönt som finns tillhands
Till detta drack vi Robert Mondavi Private Selection Zinfandel 2013








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0