Marulksfilé med Parmesanaioli



4 personer

6-8 hg Marulksfilé
8 skivor Serrano skinka
1 paket haricot verts
Potatisterrin se under Lammytterfilé oktober 2014

Parmesanaioli
2 äggulor
2 tsk vitvinsvinäger
1,5 dl rapsolja
1 dl riven parmesanost
3-4 st vitlöksklyftor
Cayennepeppar en knivsudd
Tabasco några droppar
Lite Citronrasp
1 knippe finskuren dill
salt och svartpeppar från kvarn

1. Skär marulksfilén i 4 jämna skivor
2. Linda in marulksfilé bitarna i 2 st serrano skivor
3. Gör aiolin genom att vispa samman äggulorna med vinägern till ett fast skum, droppa i oljan droppvis senare i en tunn stråle under ständig omrörning/vispning till en fast majonnäs. Du kan göra allt i en matberedare om du går sakta fram och därefter tillsätta övriga ingredienser och smaka dig fram.
4. Potatisterrin se recept under Lammytterfilé oktober 2014
5. Ställ in marulksfiléerna i 175 graders ugn i ca 10 - 15 minuter
6. Koka haricot verts

Lägg upp på tallrik marulksfiléer, potatisterrin en hög med haricot verts och en stor klick med Parmesanaioli

Till detta serverade vi ett vin med Pinot Noir druvan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0