Hummersallad a la Wagner

 





 
Nedan recept är baserad på Wagners berömda Hummersallad
 
 
4 personer

1 stor svensk kokt hummer ca 1,5 kg
50 g tärnad pancetta
1 bunt grön sparris
1 påse Italiensk sallad
50 g skalade pistagenötter
50 g pinjenötter
50 g sultanrussin
Sås
1 finhackad schalottenlök
1 ägg + 2 gulor
1,5 dl olivolja
2,5 dl rapsolja
1 msk fransk senap
80 g fint riven parmesan ost
Nyskuren gräslök
Salt och peppar

1. Börja med såsen. Blanda lök, senap och ägg i en mixer.
2. Droppa i oljorna droppvis och till sist parmesanosten
3. Smaka av med salt och peppar och tillsätt sist gräslöken
4. Ställ såsen kallt
5. Stek pancettan knaprig. Låt den rinna av på hushållspapper
6. Koka sparrisen i lätt saltat vatten. Låt den rinna av och svalna skär den i jämna bitar
7. Bryn pinje- och pistagenötter i varm panna tills de fått färg,
8. Tag ur köttet ur hummern och är det en romhona spara även rommen. Skär hummerköttet i jämna bitar
9. Bland samman sallad, nötter, russin och panchetta
10. Lägg upp på tallrik salladsblandningen sparrisen, placera hummerbitarna ovanpå och klicka över såsen
(tack Ulf Wagner)
Till detta drack vi ett Chablis vin
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0