Grillad lax på planka

 
 
 Grillad lax på planka en passande rätt efter sillen på Midsommar

1 utskuren laxloin med skinn (ca 1 kg får plats på en planka beräkna ca 200g per person)
1 planka (helst smaksatt finns att köpa där det säljs grillprodukter)
1/2 dl flingsalt samt extra salt till plankan
1/2 dl strösocker
1 tsk grovkrossad vitpeppar
8 st krossade enbär

1. Lägg plankan i blöt i minst  2 timmar
2. Blanda samman salt, socker, vitpeppar och enbär
3. Tänd/starta grillen
4. Lägg flingsalt på plankan
5. Lägg laxsidan med skinnet nedåt på plankan
6. Gnid in laxen med kryddblandningen. Låt den stå lite så ser du hur blandningen tränger in i laxen som lätt gravning
7. Ställ plankan med laxen i grillen i 140 graders värme i ca 40 minuter
Till detta serverade vi ugnsbakade färskpotatis penslad med barbequesås, grönsallad samt en aoli och sauce verde sås till för gästerna att välja vilken som de föredrar. 

Vi drack ett spanskt vitt vin Rigau Ros med Chardonnay druvan till

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0