Panerad Torskrygg

 

Nu kan du få fantastisk bra torskrygg till bra pris

4 personer

8hg torskrygg
1 knippe morötter
1 bunt grön sparris
Sallad av valfri sort
1/4 kg räkor
1 burk Lallerstedts hollandaisesås
1 Citron
Vetemjöl
Ströbröd
2-3 ägg
Salt
Peppar

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Skala räkorna
3. Skala morötterna och skär dem längs med till jämna stavar i samma längd som sparrisen
4. Ansa sparrisen
5 Skär torskryggen i 4 jämna bitar
6. Panera dem i vetemjöl med salt och peppar i, uppvispat ägg och sist ströbröd
7. Olja en långpanna och lägg i morötterna och in i ugnen i ca 25
minuter, Efter 15 minuter lägg in sparrisen och ca 10 minuter. Dra ner ugnen till 150 grader. Salta och peppra
8. Stek torskryggen i het panna till gyllengul färg. Ställ in i ugnen 5-10 minuter
9. Skär citronen i 4 skivor och halvera dem för garnering
Lägg sallad i botten på en tallrik, placera morötterna och sparrisen ovanpå. Ovanpå placerar du torskryggen med en klick hollandaise. Garnera med räkor och citron. Ställ en liten skål med hollandaisesås intill med några räkor. Strö lite flingsalt över torskryggen
Servera gärna ett rött vin till. Vi drack ett vin från Sydafrika producerad av Ernie Els Guardian Peak Frontier

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0