Kladdkaka med kokostosca






Du behöver till 1 plåt :
• 175 g mjukt smör
• 3 dl strösocker
• 1 ½ dl kakao
• ½ dl ljus sirap
• 1 nypa salt
• 3 ägg
• 1 ½ dl vetemjöl
Toscasmet

• 75 g smör
• 1 ½ dl ljus sirap
• ¾ dl grädde
• 3 dl socker
• 200 g kokosflingor
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker fluffigt och krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant (ett bra tips är att smörja formen först för då fastnar bakplåtspapper lättare) och fyll den med smeten.
6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.
Toscasmet
Smält smör, sirap, grädde och socker i en kastrull och låt det koka ihop i ca 5 min. Häll sen i kokosflingor och låt koka upp. Bred smeten över kakan och grädda i ugnen ytterligare 10 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0