Gratinerad krabba

 


 
Om du vill festa till på vardagen så är krabborna som bäst nu

2 personer
 
2 stora fullmatade krabbor
5 stora champinjoner
Riven västerbottenost
1 salladspåse
smör
Vetemjöl
grädde
1 äggula
Cayennepeppar
Vitlök
2 brödskivor

1. Börja med att rensa ur allt kött ur krabborna och även krabbsmöret. Lägg det i en matlagningsskål. Skölj ur skalet och spara det för att lägga i krabblandningen senare.
2. Hacka champinjonerna
3. Hacka vitlöken
4. Stek champinjoner och vitlök i en het panna
5. Lägg upp på tallrik och låt det svalna
6. Gör en stuvning börja med att smälta smöret, blanda i vetemjöl ta bort från värmen blanda i grädde och till sist äggulan. Smaksätt med cayennepeppar
7. Blanda samman champinjonerna med krabbinnehållet och blanda i stuvningen efter tycke och smak.
8. Fyll krabbskalen med krabblandningen och lägg västerbottenosten ovanpå. Gratinera i 220 graders ugn tills du fått lite färg på osten
9. Lägg smör på 2 brödskivor med lite flingsalt på. Skär dem i 4 snittar och ställ i dem i slutet av tiden för de gratinerade krabborna i ugnen

Lägg upp på tallrik sallad, intill den gratinerade krabban och servera brödsnittarna till
Vi drack ett Woodbridge vin med chardonnay druva till

Smaklig måltid


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0