Lammytterfilé med potatisgratäng torn


En festlig rätt som dina vänner kommer att uppskatta och med rätt dryck till blir det en kulinarisk upplevelse

4 personer

4 st Lammytterfiléer
Potatisgratäng "Gratin Dauphinoise". Receptet finner du nedan i min matblogg
8-12 st stora morötter
16 st cocktailtomater
1 burk pesto eller gör en egen recept finner du nedan i min matblogg
4st Vitlöksklyftor
Salt och peppar
Olivolja
Grönt blad för garnering

1. Gör en "Gratin Dauphinoise" enligt recept som du finner nedan i min matblogg
2. Skala morötterna och snitta dem i jämnstora stavar. Lägg dem på ett ugnsfast fat, lite olivolja över, salta och peppra in i 175 graders ugn
3. Halvera cocktailtomaterna och lägg dem i en skål med olivolja lite flingsalt och peppar. Låt stå
4. Skölj av lammytterfiléerna och torka dem torra med hushållspapper.
5. Pressa vitlöksklyftorna och gnid in filéerna med det
6. Tag fram pesto från burk eller din egna, recept finner du i min matblogg nedan
7. Stek lammytterfiléerna i panna tills de får fin färg. Salta och peppra
Dra ner ugnen till 125 grader. Ställ in filéerna tills de har en innertemperatur på 62 grader.
8. Tag ut filéerna när de har rätt innertemperatur och lägg dem på en skärbräda med folie över i ca 5 minuter
9. Med hjälp av serveringsringar i den storlek som du önskar tar du fyra runda bitar ur gratängen.
10. Skär jämnstora bitar av lammytterfiléerna

Lägg upp på tallrik, potatisgratäng tornet, 4-6 st morotsstavar, ovanpå dem 3 bitar lammytterfilé, Garnera lammytterfiléerna med pesto. Lägg några cocktailtomater i olja intill och ett grönt blad på toppen av potatisgratäng tornet

Vi drack det röda spanska vinet Barbazul till. Vill du veta mer om vinet Barbazul gå in på Golf y Vinos på länken till vänster

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0