Löjromsbakelse

 
Detta är ett recept för 4 personer.
 
Botten:
4 skivor kavring

Fyllning:
3 gelatinblad
2 dl kesella gourmet
1 dl gräddfil
100 g riven Västerbottensost
1/4 hackad röd lök
1 dl hackade äpplen
1/4 dl hackad stjälkselleri
1/2 dl hackad dill och persilja
1 tsk salt
1/2 krm cayennepeppar
1 tsk citronsaft

Topping:
100 g löjrom

Ta med en utstickare ut 4 runda bottnar av kavringen, lägg dem i
varsin rund, plastfodrad form.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter, krama ur dem och smält dem på låg värme.
Värm 1 dl av kesellan försiktigt och rör ner det smälta gelatinet.
Blanda ner resterande kesella, gräddfil och övriga ingredienser.
Smaka av med salt och cayennepeppar.
Fördela röran i formarna, stryk slätt och låt stå ca 5 timmar för att
stelna.
Innan servering toppa med löjromen. Garnera gärna med lite dill, citron eller några ruccola blad.

Även om detta är en rätt som behöver ett par timmar för att bli färdig så är den lätt att göra, ser festlig ut och smakar härligt.
 Vill man lyxa till det lite så kan man ta lite mer löjrom än receptet anger ... :-)


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0