Svensk Hummer


Nu när hummern är som bäst gäller det att passa på när tillfälle bjuds. Vill du vara bekväm köper du färdigkokt hummer alt köper levande och sätter din egen prägel på smaken. Receptet nedan utgår från färdig kokthummer.

4 personer

4 svenska färdigkokta humrar
Vitlöks baguette
Majonäs
Vitlök
Creme Fraiche
Citroner
Sallad alt tång

1. Gör din egen aoili alt blanda samman majonäs, lite creme fraiche och vitlök.
2. Skär brödet i jämnstora bitar
3. Lägg upp majonäs och aioli i små serveringsskålar
4. Skär citronen i jämnstora bitar

Lägg upp hummern på stort serveringsfat, garnera med sallad alternativt tång och citron. 
Servera med  majonäs, aoili och bröd.
Servera ett väl avkylt Chablis vin och
njut av något det bästa som havet kan erbjuda.

Kom ihåg att spara skalen så du kangöra hummersoppa dagen efter.
Recept finns på min blogg under Fisk & Skaldjur
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0