Panerad marulkskotlett

 


4 personer
 
4 Marulkskotletter
1-2 buntar grön sparris
Potatis
4 skivor parmaskinka
Vitlökssmör
Persiljesmör
Creme Fraiche
8-10 soltorkade tomater
Citron
Vetemjöl
Pankos (japanskt ströbröd)
4 ägg
Salt och vitpeppar

1. Skala potatisen och koka den mjuk
2. Lägg upp på plåt med bakplåtspapper parmaskinkan. Sätt in i 220 graders ugn i ca 10 minuter. Tag ut och låt svalna. Lägg dem på tallrik. Dra ner ugnen till 140 grader
3. Klipp soltorkade tomater i små bitar
4, Lägg upp på tallrik vetemjöl, visa ihop 4 äggulor på en tallrik samt en tallrik med pankos. Krydda äggblandningen med salt och vitpeppar
5. Panera marulkskotletterna först i vetemjöl, därefter i ägg och sist i pankos
6. Ansa sparrisen
7. Stek marulkskotletterna runt om salta och lite vitpeppar. Ställ in dem i ugnen
8. Stek sparrisen i panna till jämnfärg ställ in i ugn
9. Blanda samman potatis, persiljesmör, en klick cremefraiche, soltorkade tomater till ett jämnt mos. Salta

Placera en formring på tallriken. Lägg moset däri. Tryck till och ta bort ringen. Sätt parmachipset ovanpå. Lägg 3-4 sparrisar, ovanpå en marulkskotlett. Pressa lite citron över och lägg en skiva med vitlökssmör på marulkskotletten. Servera
 
Vi drack ett vin med 50% tempranillo och 50% cabernet sauvignon till
Smaklig måltid

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0