Havskatt på rotsakskompott


Havskatt min favoritfisk



4 personer

7 - 8 hg havskattfile
8 potatisar fast sort
4 morötter
1 paket sockerärtor
1 knippe persilja
1 vitlök
200 g smör
1 citron
1 burk creme fraiche
1 paket tärnad bacon
salt och peppar


1. Blanda samman smör vitlök och persilja i en mixer.
2. Lägg upp blandningen på plastfolie. Rulla ihop och lägg in i frysen
3. Skala potatisen och morötterna
4. Skär dem i tärningar
5. Stek bacontärningarna och lägg upp på hushållspapper
7. Skär havskattfilen i jämnstora bitar
8. Stek potatis och morötter i het panna. Salta och peppra. Lägg upp i ugnsfast form och blanda i creme fraiche efter tycke och smak. Ställ in i 140 graders ugn
9. Stek havskattfileerna runt om salta och peppra. Ställ in i ugn ca 5-10 minuter
10. Laga till sockerärtorna i microugn ca 4-5 minuter
11. Tag ut kryddsmör ur frysen. Skär i jämnstora skivor
12. Skär citronen i jämnstora skivor

Lägg upp på tallrik rotsakskompotten, ovanpå en havskattfile, på filen en citron skiva och ovanpå den kryddsmöret. Garnera med sockerärtor samt bacontärningar

Till detta serverade vi ett spanskt vin Senorio de Rubios med Albarino druvan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0