Hummersoppa
Nu när hummerpremiären är avklarad glöm inte bort att spara skalen så kan du göra en underbar hummersoppa
6 pers
Tid: 2 timmar
200°C
4 humrar
3-4 msk tomatpuré
2 morötter
2 gula lökar
1 palsternacka
5 dl grädde
6 cl cognac
Salt
Vitpeppar
1. Skala humrarna. Lägg hummerköttet åt sidan.
2. Krossa hummerskalen, tärna rotfrukterna och lägg allt på en plåt.
Klicka över tomatpuré.
3. Sätt in i ugn ca 30 minuter.
4. Lägg skalen och rotfrukterna i en kastrull. Fyll på vatten tills allt är täckt.
Koka i ca 40 minuter.
5. Sila av skal och rotfrukter. Häll i grädden och reducera till önskad smak.
6. Häll i cognac, salt och vitpeppar. Låt koka upp.
7. Avsluta med att lägga i hummerköttet i soppan.
Servera med frasig baguette eller tångbröd.
Trackback