Hummersoppa




Nu när hummerpremiären är avklarad glöm inte bort att spara skalen så kan du göra en underbar hummersoppa

 

6 pers

Tid: 2 timmar

200°C

 

4 humrar

3-4 msk tomatpuré

2 morötter

2 gula lökar

1 palsternacka

5 dl grädde

6 cl cognac

Salt

Vitpeppar

 

1. Skala humrarna. Lägg hummerköttet åt sidan.

2. Krossa hummerskalen, tärna rotfrukterna och lägg allt på en plåt.

Klicka över tomatpuré.

3. Sätt in i ugn ca 30 minuter.

4. Lägg skalen och rotfrukterna i en kastrull. Fyll på vatten tills allt är täckt.

Koka i ca 40 minuter.

5. Sila av skal och rotfrukter. Häll i grädden och reducera till önskad smak.
6. Häll i cognac, salt och vitpeppar. Låt koka upp.

7. Avsluta med att lägga i hummerköttet i soppan.

 

Servera med frasig baguette eller tångbröd.

Trackback
RSS 2.0