Grillspett
Detta är nog sommarens godaste rätt. Lätt att göra plus att man får vara ute i det fina vädret vid tillredningen.
Vitlök- och persiljesmör.
Vitlök- och persiljesmör.
4 pers
Tid: 60 minuter
175°C
3 st chorizokorv
6 hg fläskfilé
1 grön squash
1 gul paprika
8 st champinjoner
4 bakpotatisar
Smör
Persilja
2 vitlöksklyftor
Barbequesås
1. Börja med kryddsmöret. Mixa smör med vitlök, rulla detta till en lång korv i plastfolie och frys in. Upprepa med persiljan.
2. Sätt in bakpotatisen i ugnen
3. Skär korv, fläskfilé och grönsaker i jämnstora bitar. Trä detta på spetten (obs. använder du träspett så blötlägg dessa först).
4. Grilla sedan spetten efter tycke och smak.
5. Ta ut bakpotatisen när den är mjuk.
6. Servera spetten med bakpotatis, kryddsmör och barbequesås.
Kommentarer
Trackback