Julskinka



3-4 kg färsk rimmad skinka " Pigham" alt Mor Matildas
Stekpåse
Senap
Ägg
Ströbröd

1. Sätt ugnen på 125 grader
2. Skölj skinkan enligt anvisning på paketet
3. Lägg in skinkan i stekpåse och stick termometern genom svålen på det tjockaste stället.
4. Tag ut skinkan ur ugnen när den nått 72 grader
5. Skär bort en del av svålen som du kan mata fåglarna med
6. Blanda ihop senap efter tycke smak, Blanda ihop olika sorter för att få din egen karaktär. Rör i en äggula.
Pensla senapsblandningen över skinkan och strö över med ströbröd
7. Griljera skinkan i 215 graders ugn tills den fått en något mörkare ton.
8. Tag ut skinkan och låt den svalna
9. Skär upp den i tunna skivor och garnera gärna med grönkål
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0