Hälleflundra på morots och sparrisbädd

 
 


4 personer

6 - 7 hg Hälleflundra file
4 stora morötter
16 gröna sparrisar
Potatis mjölig
10 skogschampinjoner
4 tunna skivor parmaskinka
1 burk Lallerstedts Lime aoili
Mjölk
Smör
Salt
Vitpeppar
Svartpeppar

1. Skala potatisen och morötterna
2, Koka potatisen mjuk
3. Dela varje morot i 4 stavar. Samma längd som sparrisen
4, Hacka champinjonerna
5. Skär hälleflundra filen i 4 jämnstora bitar
6. Ansa sparrisen
7. Lägg 4 skivor parmaskinka på bakplåtspapper och ställ in i ugn ca 10 minuter i 200 grader
8. Tag ut parmaskivorna och låt dem svalna
9. Sänk ugnen till 140 grader
10. Stek morotsstavarna i het panna tills de får lite färg. Salta och peppra efter tycke och smak. Sätt in dem i ugnen
11. Stek de hackade champinjonerna. Ställ in i ugn
12. Bryn hälleflundra bitarna runt om. Salt och vitpeppar. Ställ in i ugn
13. Mosa potatisen med en gaffel tillsammans med smör och mjölk. Salta. Blanda i de hackade champinjonerna. Varmhåll
14. Koka sparrisen i lättsaltat vatten
15. Tag fram burken med Lime aioli

Lägg upp på tallrik 4 morots stavar och 4 gröna sparrisen. Lägg dem varannan, Ovanpå hälleflundra filen. Lägg potatisblandningen i monteringsring och tryck till. Tag bort ringen. Sätt dit parmaflanet som ett segel. Lägg en klick med Lime aioli ovanpå fisken.
 

Servera ett välkylt Chenin Blanc till


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0