Sallad på ugnsbakad färskpotatis

Detta är ett av Susies sommarfavoritrecept.
 
4 personer
 
0,6 kg färskpotatis (små & jämnstora)
1 påse ruccola
1 ask cocktailtomater
1 rödlök (skuren i tunna skivor)
pinjenötter
parmesanost
 
Potatis dip:
0,5 dl olivolja
0,5 dl balsamico
1-2 msk honung
 
flingsalt och svartpeppar
olivolja
 
Detta är en jättegod potatissallad som är enkel att göra till såväl små som stora middagssällskap. Serveras ljummen och passar utmärkt till grillat.
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Tvätta potatisen och låt dom bli helt torra.
Doppa potatisen i dippen och lägg  i en långpanna. Ugnsbaka i ca 40 minuter eller tills potatisen är mjuk. Skaka om eller rör försiktigt några gånger så potatisen får en fin gyllenbrun färg runt om.
När potatisen är klar ta ut den, strö över  lite flingsalt och låt den svalna något.
Ta ett vackert fat och strö lite ruccola i botten, Lägg därefter upp potatisen på fatet och toppa med ytterligare lite ruccola. Garnera därefter med rödlök och coctailtomater.
Strö över pinjenötterna och hyvla över parmensan efter tycke och smak.
Avsluta med att ringla över lite god olivolja, lite flingsalt och några drag med pepparkvarnen.
Därefter är den klar att serveras!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0